Ignace Wils

Mijn schoolboeken en cursussen sprongen in het oog door de tekeningen die ik tijdens de lessen maakte. Ik ben een creatieveling en verteller, met woorden en beelden. Ik ben gefascineerd door de ruimte.
Een ingenieursopleiding bleek niet de meest passende opleiding, maar mijn eindwerk maken bij IMEC en als eerste lichting de opleiding afronden in de afstudeerrichting ‘milieutechnologie’, dat paste wel helemaal bij mijn interesses.

Bij de start van mijn carrière maakte ik auto’s en was ik teamleider. Iedereen motiveren om de taken af te werken zonder een stilvallende band, was topprioriteit. In het familiebedrijf stappen was nooit mijn bedoeling, maar toen de vraag formeel kwam ruilde ik de personenwagens in voor de drukkerij.

Stimuleren van ondernemers

De innovatie die toen in hoog tempo de sector veranderde, boeide me. Productiemethodes optimaliseren bleek interessant en effectief. Mijn overtuiging dat we voortdurend kunnen verbeteren, maakte me tot pionier in het introduceren en implementeren van MVO in een kmo. Journalisten en redacteurs schreven over onze innovatieve aanpak en communicatie met onze stakeholders.

Ik geloof rotsvast dat we de aarde goed moeten beheren en beter moeten doorgeven aan de volgende generaties. Als vader van vier kinderen, vind ik dat ontzettende belangrijk.
In mijn werk streef ik naar oplossingen die een positieve impact hebben op de mens, het leefmilieu en op de economische rendabiliteit van een onderneming.

Ik noem mezelf een associatief denker. Ik leg gemakkelijk verbindingen tussen verschillende ideeën en concepten, waardoor ik unieke en verrassende oplossingen kan bedenken. In de opleiding ‘Design thinking’ aan Antwerp Management School kreeg ik nieuwe inzichten en ideeën die ik nu inzet voor onze klanten.

Cello spelen in een symfonisch orkest en gitarist en zanger zijn van een soulband, ontwikkelden mijn gevoel voor ritme, melodie en harmonie. Ik zet dit met veel plezier in om om creativiteit en inventiviteit te stimuleren bij de ondernemers die ik begeleid.